עם ישראל ידוע בחיבתו לצלייה על המנגל, שכבר מזמן הפכה למסורת לאומית. ובהתאם לכך, כל מנגליסט משופשף יודע שיש משמעות גדולה לציוד שאיתו משתמש מבחינת הנוחות וחוויית הצלייה, ולכך מצטרפות גם סוגיות של בטיחות. בשורות הבאות נביא כמה פרטים ומידע שחשוב להכיר בנושא.
גז או פחמים?
יש ציוד למנגל שחשוב שיהיה לכל מנגליסט שרוצה לשדרג את החוויה שלו ואת התוצרת, ויש ציוד שמתאים ספציפית למנגל על גז. בשנים האחרונות ישראלים רבים החליטו לעבור לצלייה על גז ויש להם סיבות טובות לעשות זאת. למשל, מנגל על גז לא מוציא עשן כפי שעושה מנגל על פחמים, על כל המשתמש מכך מבחינת הבריאות של הריאות שלכם, מבחינת הסירחון על החולצה שלכם ושל האורחים וכדומה. כמו כן, במנגל על גז פשוט לא צריך לנפנף, וזהו בהחלט יתרון למי שלא רוצה להתאמץ ולהזיע יותר מדי בימים החמים של הקיץ הישראלי. מלבד זאת, מנגל על גז מעניק שליטה טובה יותר ולמעשה מאוד מדויקת בגובה הלהבה ומכאן ברמת הצלייה עצמה, וישנם יתרונות נוספים. יחד עם זאת, יש מי שפשוט לא מוכן לוותר על מנגל הפחמים המסורתי, וזה בסדר גמור.
איזה ציוד כדאי שיהיה לכם?
קודם כל, למי שיש מנגל על גז חובה שיהיה ציוד החיבור, אותו חשוב לבדוק מעת לעת כדי לוודא את רמת הבלאי ושאין תקלות. הכוונה היא בעיקר לווסת, לברז הגז ולצינור, שאותם ניתן להזמין כיום בקלות דרך האינטרנט ביחד עם בלונים ייעודיים למנגל כמו בלון 5 קילו או 2.5 קילו. מלבד זאת, יש ציוד שהוא אולי “קטן” אבל יכול לעשות הבדל גדול. לדוגמא, מבקשת דו ראשית איכותית בעל שיניים העשויות מנירוסטה שאינה מחלידה ועמידה לאורך זמן, תשדרג את הניקוי של רשת הגריל בכמה רמות.
או דוגמא נוספת: מזלג ברביקיו גדול ואיכותו שאפשר לנעוץ בנתחים כשהם על הגריל ובזמן הפריסה בצורה נוחה וקלה. כדאי לתת עדיפות למזלג בעלת ידית אחיזה ארוכה העשויה מפוליווד, שהינו חומר עמיד למים במראה של עץ, שאינו צובר בקטריות או מועד לשחיקה, ואין שום בעיה לשטוף אותו בכיור עם שאר הכלים. בנוסף, שווה שיהיו לכם מלקחיים עשויות מנירוסטה, כלומר פלדת אל חלד, שעימן אפשר לצלות בבטחה מפני כוויות ולהגיש דגים, ירקות, עופות ובשרים.
אפשר גם לקנות סט מלא של כלים עם המזלג והמלקחיים, וכן כפפה מבודדת, סינר, מלחייה, פלפלייה והופכן. יש גם שדרוגים קצת יותר מתוחכמים כמו מתקן צלייה ייעודי להכנת בשרים, דקים, ירקות, עופות צלויים ונתחי עוף. זהו מתקן עם בסיס רבוע שדומה לווק להקפצה של מזון, עם כוסית מובנית להוספה של בירה, יין, מרינדה או נוזלים אחרים לשיפור הטעם.