בכל שנה אנו שומעים פרסומים באמצעי התקשורת הקוראים לאנשים לבוא ולהתחסן מפני השפעת, במסגרת מבצעי חיסון לקראת החורף. מחלת השפעת היא מחלה מוכרת שמתבטאת בתסמינים בעיקר במערכת הנשימה, אך לא רק. המחלה, שמלווה את האנושות כבר כמה מאות שנים, לרוב חולפת בעצמה אך כדאי להכיר את התסמינים שלה, מה לעשות כשהם מופיעים, דרכי טיפול מוכרות, והכי חשוב – איך אפשר למנוע אותה.
מהי השפעת?
שפעת היא מחלה שנגרמת בעקבות הדבקה בנגיף השפעת. הנגיף עלול לגרום לחום גבוה, שיעול, גודש באף, כאבי ראש ושרירים וחולשה כללית. השפעת עלולה להיראות כמו צינון קל, אבל התסמינים שלה חמורים יותר, בעיקר לאור העובדה כי צינון רגיל לא מאופיין בחום גבוה ובחולשה.
במקרה שבו חווים את אחד התסמינים, מומלץ ליצור קשר עם רופא בהקדם כדי לתאם טיפול מתאים ולזהות מקרים חמורים או חריגים. תוכלו לפנות לקופת החולים או לרופא המשפחה כדי לקבוע תור, ובמקרים דחופים ביותר אפשר לקבוע זימון לרופא פרטי אונליין כדי לקצר את זמן ההמתנה לתור. לא משנה באיזה דרך תבחרו, העיקר שתראו רופא ותקבלו ייעוץ מקצועי.
איך נדבקים בשפעת – ולמה היא חוזרת שנה אחר שנה?
השפעת מועברת מאדם לאדם ע”י רסס נוזלים כמו עיטוש, שיעול או העברה באמצעות מגע. התסמינים מופיעים כיום או יומיים לאחר ההדבקה, ובזמן זה הנגיף מדבק וניתן להפיץ אותו עוד לפני הופעת התסמינים. הסיבה שהשפעת חוזרת שוב ושוב בכל חורף גם אם כבר חליתם בה בעבר היא שלנגיף יש יכולת להשתנות ולעקוף את ההגנות של הגוף מפני צורתו הקודמת, כך שלמעשה הנוגדנים הקיימים בגוף לא יעילים יותר.
האם אפשר למנוע הידבקות?
הדרך הראשונה למניעת ההידבקות היא החיסון. בכל שנה קופות החולים מזמינות את ציבור המטופלים להתחסן, והחיסון עצמו עובר שינויים וחידושים בהתאם לשינויים שעובר הנגיף משנה לשנה. אפשרות נוספת למניעת הדבקה היא הימנעות משהייה במקומות ציבוריים ללא אוורור וחיזוק מערכת החיסון באמצעות ויטמינים, לדוגמה ויטמין C או אבץ. דרך נוספת לחזק את מערכת החיסון היא באמצעות תזונה נכונה שמכילה את כל הוויטמינים ואבות המזון הדרושים לתזונה בריאה.
טיפול בשפעת
הטיפול בשפעת מתחיל בטיפול תרופתי ע”פ הנחיות של רופא בלבד. עם זאת, לרוב לא יהיה צורך בתרופות והשפעת תעבור מעצמה, וניתן ליטול תרופות להורדת חום בייעוץ מקצועי בלבד. ניתן לחזק את הטיפול באמצעות טיפול משלים. הטיפול המשלים לא ירפא את השפעת, אלא יסייע בהקלה על הסימפטומים ויעודד האצה של תהליך ההחלמה הטבעי של הגוף.
צמחי מרפא – צריכה של צמחי מרפא בתה או בתוספי תזונה טבעיים יכולה לסייע בהאצת ההחלמה. צמחי מרפא כמו ציפורן החתול או ליקוריץ יכולים לסייע בטיפול בתסמיני מחלות חורף ומניעה שלהן. גם ג’ינג’ר יעשה פלאים, ועל אף הטעם החריף שלו מומלץ לצרוך אותו על בסיס יומי.
שמנים ארומטיים – שמנים מומלצים במיוחד כמו מנטה, אקליפטוס או לוונדר יוכלו לסייע באמצעות מכשיר אדים או עיסוי ישירות על העור. מומלץ לקרוא את הוראות השימוש על אריזת המוצר לפני השימוש כדי לוודא שהמוצר בטוח ומיועד לשימוש על העור.
תה או מרק – שתייה חמה יכולה לסייע להרגעת הגרון ודרכי הנשימה ותקל על הנשימה. תה ירוק או תה עם צמחי מרפא כמו מרווה או אלו שפורטו מעלה, יוכל לסייע להרגשה הכללית ולהקלה בנשימה.
מה עוד אפשר לעשות?
מעבר לשמירה על הבריאות באמצעות חיזוק מערכת החיסון והתמודדות באמצעות תרופות קונבנציונליות או תרופות סבתא, מומלץ להקפיד על שתייה מרובה של מים ולהקפיד על תזונה מאוזנת ושעות קבועות לארוחה. כדאי להקפיד על מנוחה מרובה והימנעות ממאמץ, בעיקר אם אתם סובלים מתסמינים קשים יותר.
השפעת אמנם חוזרת אלינו בכל שנה, אך עדיין אפשר להתמודד איתה ולעבור את תקופת המחלה באמצעות כל הדרכים שהועלו. צרו קשר עם רופא ובקשו אבחון וטיפול, התאימו את הטיפול המשלים, ובעיקר – שמרו על חיוביות ונצלו את התקופה למנוחה. מומלץ להתחסן בתקופת הזמן המומלצת על פי קופות החולים ולהקפיד לעשות זאת בכל שנה מחדש בהתאם לשינויים שעובר הנגיף.
הפקת אירוע מוצלח, בין אם מדובר באירוע של קידום מכירות, אירוע גיבוש לעובדים או כל…
פירוק חברה בישראל הוא תהליך מורכב ומרובה שלבים, המחייב עמידה בתקנות ובחוקים המסדירים את הנושא.…
אם נרשה לעצמנו, הרי שנבחר לעבוד עם הטובים ביותר בכל אספקט בחיים. כולנו נעדיף את…
יש שירותים שאנו מגלים על קיומם לפתע באמצע החיים, ולא מבינים איך לא ידענו עד…
סכסוכים משפחתיים יכולים להיות קשים ומורכבים, ופעמים רבות אנשים פונים לבית המשפט כדי למצוא פתרון.…
בישראל לא חסרות תקופות מאתגרות לעסקים, בין אם מדובר באינפלציה והאטה כלכלית במשק, ובין אם…